fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Protestele din Piața Victoriei continuă și în Weekend!

Duminică, 16 iulie, de la ora 19:00, partidele Volt România și ACUM, alături de platforma SENS,  organizează în comun un protest în Piața Victoriei pentru a cere demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru, precum și condamnarea tuturor celor care și-au călcat în picioare responsabilitatea și au protejat abuzatorii din azilele de bătrâni.

Presiunea asupra guvernului continuă în urma scandalului azilelor de bătrâni din Voluntari. Partidele extraparlamentare Volt România și ACUM, precum și platforma SENS,  vor continua seria de proteste în weekend, alături de societatea civilă. Inițiativa vine ca o continuare a eforturilor de a trage la răspundere pe cei responsabili de aceste atrocități. Manifestația a fost anunţată pe reţelele sociale pentru duminică, ora 19:00, în Piața Victoriei. Până acum, și-au anunțat deja participarea aproximativ 300 de persoane.  

Un alt protest, pentru aceleaşi motive, a fost anunţat pentru sâmbătă, tot în Piaţa Victoriei din Capitală, organizat de Declic, Ro Solidaritate, grupul civic Integritate pe bune, Iniţiativa România, Asociaţia Ro-Omenia Voluntari în acţiune, VeDem Just, Corupţia Ucide, Rezistenţa şi rezistenţa Civică Galaţi.

“Duminică, ne unim într-un glas pentru a cere dreptate pentru cei ce au suferit în azilele groazei. Ceea ce am văzut în aceste zile arată tot ceea ce este greșit cu politica și gestionarea abuzurilor în România. Ne bucurăm să vedem demisia ministrului Marius Budăi, dar asta nu este de ajuns. Așteptăm demisia  primarului orașului Voluntari – Florentin Pandele și a ministrului Familiei și Egalității de Șanse – Gabriela Firea. De asemenea, cerem condamnarea tuturor celor implicați în aceste crime împotriva umanității!”,  a declarat Ciprian Sandu, co-președintele partidului Volt România.

“ONG-urile și presa independentă au scos la suprafață abuzuri pe care de ani de zile aleșii din poziții de putere le ascund. În loc să se ocupe cu prioritate de protecția victimelor și să propună soluții, aleșii și-au folosit puterea ca să îi susțină pe cei care îi torturau efectiv pe cei mai vulnerabili dintre noi. Așa se întâmplă când vezi funcția ca pe o răsplată și nu ca pe o răspundere”,  a declarat Andrei Macsut, reprezentant al platformei SENS.

“Nu mai putem tolera acest sistem corupt și protector al abuzatorilor. Trebuie să ne asigurăm că justiția își va face treaba în mod corect și eficient, cei responsabili vor fi trași la răspundere, iar astfel de orori nu se vor mai repeta. Invităm toți cetățenii cărora le pasă de societatea în care trăiesc, precum și toate entitățile politice curate și asociațiile de bună credință să se alăture acestui protest!”, a declarat Bogdan Barbu, co-președintele partidului  ACUM.

Volt România, ACUM și SENS aduc o nouă  politică verde și progresistă în România, ce are ca obiective construirea unei societăți echitabile, combaterea încălzirii globale și dezvoltarea unei economii sustenabile.

 

Evenimentul de duminică https://www.facebook.com/events/1289743585007626

Protestele din Piața Victoriei continuă și în Weekend!