fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Scrisoare deschisă către membrii români ai Parlamentului European: Susțineți legea UE privind refacerea naturii


Natura reprezintă o componentă esențială în lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice, prevenirea secetei, incendiilor și inundațiilor, precum și asigurarea securității alimentare pe termen lung și a mijloacelor de trai ale agricultorilor. Este crucial să recunoaștem că mediul nostru se află într-o stare precară, iar oamenii de știință, companiile și cetățenii înțeleg cu toții necesitatea unei acțiuni urgente.

Suntem îngrijorați de campania negativă lansată împotriva Legii UE privind refacerea naturii, campanie bazată pe minciuni și alarmism. Este descurajator să asistăm la dorința unor politicieni de a risca viitorul nostru colectiv în favoarea unei campanii electorale ieftine, menită să se plieze pe dorințele extremei drepte.

De ce este importantă această lege?

  • Orașele din România au nevoie de mai multe spații verzi pentru un aer mai curat. Nu trebuie să permitem ca spațiile verzi din orașe să scadă în continuare, iar prin această lege se solicită menținerea unei suprafețe nete de spații verzi urbane până în 2030, împreună cu o creștere de 3% a suprafeței totale acoperite de spații verzi urbane până în 2040 și o creștere de 5% până în 2050.
  • De la păduri la câmpii și pajiști, natura degradată a României trebuie restaurată. Legea setează ca obiectiv restaurarea a cel puțin 20% din terenurile și mările degradate ale UE până în 2030 și a tuturor zonelor care necesită restaurare până în 2050. Numai ecosistemele sănătoase pot furniza apă potabilă, aer curat, sol fertil și polenizatori activi.
  • Avem nevoie de albine. Legislația își propune inversarea declinului populațiilor de albine, fluturi, bondari și a altor polenizatori până în 2030, precum și sprijinirea creșterii populațiilor de polenizatori.

Cerem europarlamentarilor români și grupurilor din care fac parte partidele din România să voteze pe 12 iulie în favoarea Legii Uniunii Europene privind restaurarea naturii .

Prin susținerea și votul în favoarea legislației privind refacerea naturii, veți trimite un mesaj puternic de implicare și preocupare față de cetățenii României aflați în prima linie, care resimt în mod direct efectele poluării și deteriorării naturii. Această acțiune demonstrează angajamentul vostru ferm în protejarea mediului înconjurător și asigurarea unui viitor durabil pentru toți românii.

Semnatari

Adela Maghear, copreședinte ACUM

Bogdan Barbu, copresedinte ACUM

Nicu Ștefănuță, europarlamentar, grupul Verde european

Mihaela Sirițanu, copreședinte Volt România

Ciprian Sandu, copreședinte VOLT România

Andrei Macsut, reprezentant SENS

Invităm și alți reprezentanți ai mișcării verzi din România, activiști ai societății civile, cetățeni să o susțină prin semnarea scrisorii la linkul https://forms.gle/bsbYVvuUHdq9rXNV6

Scrisoare deschisă: Susțineți legea UE privind refacerea naturii