fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Măriți amenzile pentru defrișările ilegale!

Fiecare copac reprezintă o poveste de viață, o parte a istoriei noastre și, mai presus de toate, o contribuție la aerul pe care îl respirăm

Să tai ilegal un arbore în București te costă doar 25 de lei, o sumă derizorie și care este o invitație la defrișări ilegale.

Este timpul să ne ridicăm împotriva practicilor distructive și să cerem consilierilor generali să acționeze. Mâine este o nouă ședință a consiliului general și pe ordinea de zi este și hotărârea care să mărească această amendă la maximul permis de lege (4000 de lei).

Această hotărâre a fost tărăgănată aproape un an de zile și avem informații că nu toți consilierii vor vota pentru mărirea acestor amenzi.

ACUM solicită consilierilor să țină cont de sănătatea bucureștenilor și nu de interesele imobiliare.

Dacă și tu ești îngrijorat de soarta copacilor noștri și crezi într-un viitor verde pentru București, te rugăm să trimiți un email către consilierii generali ai municipiului București, exprimându-ți preocupările și cerând aprobarea hotărârii de consiliu local pentru mărirea amenzilor pentru tăierea ilegală de arbori.

Fiecare mesaj contează, iar unitatea noastră poate face diferența.

Găsești mai jos un exemplu de email, iar lista consilierilor generali ai municipiului București este aici

Te așteptăm mâine dimineață la ora 9 în fața primăriei la protestul “Măriți amenzile pentru defrișările ilegale!”

 

Email pentru consilierii generali ai municipiului București

Subiect:Apel pentru mărirea amenzilor pentru tăierea ilegală de arbori

Email:

Stimate Consilier [Numele Consilierului],

Mă adresez dumneavoastră cu o profundă îngrijorare cu privire la problema tăierii ilegale a arborilor în București. Acești “martori ai timpului” aduc nu doar umbra și frumusețea în comunitatea noastră, ci sunt și esențiali pentru calitatea aerului pe care îl respirăm.

Recentele incidente de tăiere ilegală din parcurile din București mi-au atras atenția și consider că este crucial să acționați pentru a proteja patrimoniul nostru natural. Împărtășesc preocuparea mulțimii și vă solicit să luați măsuri imediate pentru a mări amenzile pentru cei care încalcă legile referitoare la tăierea arborilor.

Să taxezi o defrișare cu 25 de lei e o invitație la bătaie de joc față de aerul pe care cu toții îl respirăm și față de sănătatea noastră, inclusiv a dumneavoastră, a copiilor și nepoților dumneavoastră. 

O comunitate sănătoasă este construită pe respectul față de mediul său înconjurător, iar aceasta este o oportunitate de a demonstra angajamentul față de un viitor durabil. 

Vă rog să luați în considerare această cerere și să vă implicați activ în protejarea patrimoniului nostru natural. Gândiți-vă inclusiv la aceștia și votați în ședința de marți, 31 octombrie, pentru adoptarea hotărârii de a crește amenzilor pentru tăieri ilegale.

Vă mulțumesc pentru atenție și pentru eforturile dumneavoastră în slujba comunității noastre.

Cu respect,

[Numele tău]

[Adresa ta]

Măriți amenzile pentru defrișările ilegale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *