fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Coaliția Verde Progresistă – Un nou proiect politic pentru România

În 25 septembrie 2023, a avut loc la București evenimentul de lansare a proiectului politic Coaliția Verde Progresistă. Rod al colaborării dintre partidele Volt și ACUM, Platforma SENS și europarlamentarul Nicu Ștefănuță, Coaliția Verde Progresistă propune politici sociale axate pe eliminarea prejudecăților, politici economice sustenabile, responsabilitate față de mediul înconjurător și colaborarea mai strânsă între statele UE.

Alături de membrii partidelor care formează Coaliția au participat invitați din presă, reprezentanți ai unor  organizații neguvernamentale, analiști și comentatori politici.

La eveniment au vorbit europarlamentarul verde Nicu Ștefănuță,  d Mihaela Sirițanu,  copreşedinta  Partidului Volt, ,  Andrei Macsut, președintele Platformei SENS și Adela Maghear, copreședinta Partidului ACUM . Cei patru au vorbit şi despre planurile  Coaliției, și principalele 10 politici publice pe care doresc sa le promoveze și implementeze și punctele de colaborare.

Tinerii așteaptă o mișcare verde veritabilă în România. Tinerii și mulți români așteaptă răspunsuri politice la injustiția socială de acum: noi impozite și taxe care îi afectează pe cei mai săraci români. Și ca să ce? Să ajungă în portbagajul vreunui corupt. 

Niciun partid nu vorbește despre problemele reale ale tinerilor, despre criza locuințelor, cu milioane de tineri care nu își permit o casă sau măcar o chirie. Cu prețuri mari și lipsa oricărei preocupări pentru mediu, pentru viitorul lor. Clasa politică actuală vrea să țină politica închisă, numai pentru ei. Ori asta e dictatură. Noi suntem aici pentru milioane care gândesc altfel.

Coaliția Verde Progresistă a apărut ca reacție la eşecul mediului clasei politice din România de a oferi soluții credibile și autentice pentru provocările secolului nostru. Scopul declarat al Coaliției este întărirea comunităților locale și deblocarea potențialului de dezvoltare al României. Obiectivele sunt: maximizarea prosperității de care să beneficieze și românii mai săraci, eliminarea prejudecăților și a barierelor sociale, îmbunătățirea serviciilor publice prin digitalizare și debirocratizare și constituirea unei forțe politice paneuropene.

“Vremurile sumbre prin care trece societatea românească ne-au determinat să analizăm situația actuală și să ne implicăm activ pentru a face o diferenta. România are realmente nevoie de o forță politică progresistă care să promoveze politici inovatoare pentru a debloca potențialul enorm de dezvoltare al țării și de a pune bazele unei societăți echitabile, care nu lăsa pe nimeni în urmă. Coaliția Verde Progresista își propune sa devina aceasta forța.a spus Adela Maghear, copreședinta ACUM.

Copreședinta Volt, Mihaela Sirițanu, a punctat necesitatea unei mai strânse colaborări între statele europene ca motor al reducerii decalajelor dintre Est și Vest și ca factor al unității de decizie și de practică la nivelul UE. Conform acesteia, „În contextul creșterii valului de extremism și euroscepticism atat în Europa și aici in Romania, noi suntem antiteza acestui trend. Viziunea Volt vine din Euroscepticism, noi recunoastem ca UE nu este perfecta, ca exista interese divergente si ca modul de luarea deciziilor defavorizeaza unele tari, dar noi suntem cei care vrem sa reformăm si sa imbunatatim uniunea europeană.”

”În perioada următoare căutăm să atragem și alți membri în coaliție, să coagulăm mișcarea autentic verde din România și să mergem în alegeri în cea mai puternică formulă. Pe termen lung, mediul și valorile progresiste – egalitatea în drepturi, sporirea libertăților și dezvoltarea prin cunoaștere – trebuie să aibă în instituții vocea pe care o merită și care astăzi lipsește. ” Andrei Macsut, președinte SENS.

Fiind o inițiativă deschisă, membrii Coaliției sunt deschiși la colaborarea cu alte forțe politice din România dar și cu activiști locali care împărtășesc aceleași valori, viziuni și obiective, pentru a avea o reprezentare politică a lor în 2024.

Lansare coaliția verde – comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *