fbpx

Partidul ACUM

ACUM
Bogdan Barbu

Barbu Bogdan

Copreședinte

Bogdan Barbu obișnuiește să spună că este tată, soț, activist de mediu și IT-ist, în aceasta ordinea. Începând cu 20 noiembrie este și copreședinte al Partidului ACUM.

Atat in viața profesională, cât și în cea personală îi place stabilitatea, dar în zona de activism Bogdan este pasionat de progres. Iar progresul pentru el înseamnă un mediu mai curat pentru noi toți și care ne permite să ne bucurăm de viață, o societate mai echitabilă în care legea se aplică și protejează cetățeanul. Bogdan crede că toate astea se pot obține într-un singur mod: prin implicare directă. În 1998 s-a înscris ca voluntar la World Vision în Craiova și a început să participe la mai multe acțiuni, de la strângere de fonduri până la organizarea de cursuri de informatică pentru persoanele defavorizate din Craiova și împrejurimi. Acesta a fost începutul său ca activist. 

A luptat pentru cauzele în care crede așa cum am putut sau a considerat de cuviință:a fost mai mereu prezent la proteste, de la OUG 13 până la manifestații de mediu la care veneau doar zeci sau sute de persoane, dar s-a simțit la fel de bine alături de o mulțime de oameni cum s-a simțit alături de o mână de oameni. m trimis petiții. A monitorizat alegeri. A monitorizat calitatea aerului cu stații montate de el. A sesizat poluarea mediului la instituțiile acreditate ale statutului. . A promovat bugetarea participativă. S-a implicat în viața comunităților din care a făcut parte așa cum a știut mai bine. Și încă îi place să o facă.

“Activismul e o parte importantă a progresului în România și nicio societate nu este sănătoasă fără el. Dar nu e de ajuns. Cu timpul, am realizat că dacă vrei să schimbi unele lucruri până la capăt trebuie să te implici acolo unde sunt luate deciziile.Iar acel loc este politica. De aceea mi-am unit forțele cu alți oameni care gândesc exact ca mine și împreună am fondat partidul ACUM. Iar faptul că acești oameni mi-au acordat încrederea lor alegându-mă copreședinte al noii formațiuni este, probabil, cea mai mare onoare din viața mea.

În plan politic, ACUM vrea sa ducă o luptă corectă în care am ales sa mă angajez. Și nu vreau să promit nimic altceva decât că voi face tot ce ține de mine să reușim.”

Bogdan.barbu@partidulacum.ro

0784 005 798

https://www.facebook.com/barbubogdan.voluntari

 

Barbu Bogdan