Partidul ACUM

ACUM
Meta Nagel

Meta Nagel

Vicepreședinte

Meta Nagel este din Copșa Mică, oraș care până de curând era considerat cel mai poluat din Europa, fiind supranumit “orașul pulbere”. 

Emigrarea în 1990 în Germania i-a arătat ce înseamnă să prețuiești  și să respecți mediu înconjurător, dar și că ordinea și disciplina, reciclarea se învață încă de pe băncile școlii, societatea întreagă luptând pentru aceste valori.. 

Situația Metei Nagel este una specială, ea suferind de un handicap locomotor.  În Germania a urmat cursuri de perfecționare în medicina naturistă. Atât experiența de viață ca persoană cu handicap, cât și cea profesională au ajutat-o să se identifice mai bine cu nevoile  persoanelor cu handicap și să se implice activ pentru a găsi soluții la problemele acestora. 

 “Simțeam totuși că locul meu este acolo unde m-am născut. Astfel, în 2018, am revenit în țară și de atunci trăiesc într-un sat din județul Sibiu. Sunt mândră de sătenii mei, care încă practică o agricultură ecologică și vreau să lupt ca acest mod de viață simplu și natural să nu se piardă. Prin tot cea ce fac doresc să ajut oamenii, să le alin durerea, să le arăt calea o viață normală, atât cât se poate.”

Reciclarea, educația de mediu, sistemul de sănătate și sprijinirea persoanelor cu handicap sunt domenii prioritare pentru Meta Nagel. Văzând că România este deficitară la implementarea unor măsuri sustenabile în acest sens, a ales să se implice în politică  pentru a veni cu soluții în timp real.

De ce ACUM?

“ACUM, fiindcă nu mai putem amâna nicio clipă adoptarea unor politici de protecție a mediului și biodiversității. ACUM, pentru cetățeni, pentru nevoile lor de zi cu zi, pentru a trai decent într-un mediu curat.”

Meta Nagel