fbpx

Partidul ACUM

ACUM
Adela Maghear

Dr. Adela Maghear

Copreședinte

Adela Maghear este farmacist și deține două titluri de doctor – unul în Științe Medicale și altul în Chimie acordate de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca (România) și, respectiv, de Université de Lorraine (Franța).

În 2015, a primit bursa Robert Schuman la Serviciul de Cercetare al Parlamentului European (European Parliament Research Service) din Bruxelles și, în același an, a devenit membru al European Health Parliament.

În perioada 2016-2018, a dezvoltat și condus campania Safer Pharma, menită să facă din UE prima regiune din lume care să reglementeze poluarea cu substanțe farmaceutice și contribuția acesteia la răspândirea rezistenței antimicrobiene.

În prezent, este implicată în coordonarea Challenge Cancer Intergroup din Parlamentul European, din partea European Cancer Patient Coalition. 

Din noiembrie 2020, este membru fondator al „Institut Vert” – o asociație non-profit care își propune să sprijine implicarea cetățenilor din sud-estul Europei în politica europeană în vederea asigurării unei viziuni ecologice și durabile comune la nivel european.

Activitatea ei a fost citată în reviste internaționale precum The Telegraph, POLITICO, ChemicalWatch UK, Pharmaceutical Technology, Market Business News, Pharma Technology Focus și Health Europa. 

De ce ACUM? 

“Cetățenii trebuie să devină co-creatorii deciziilor și politicilor care le influențează viața și mediul în care trăiesc. România are realmente nevoie de politică Verde pentru a extinde rolul democrației deliberative, bazată pe implicarea directă a cetățenilor și luarea deciziilor în consens cu aceștia.”

adela.maghear@partidulacum.ro

https://www.facebook.com/DrAdelaMaghear/

Dr. Adela Maghear