fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Identitatea ACUM

Soarele, floarea, cruciulițele cusăturilor tradiționale, nodul sacru. Acesta sunt simbolurile care ne reprezintă.
 
Albul semnifică puritatea aerului pe care ne-ar plăcea să-l respirăm și limpezimea apelor care ne hrănesc pământurile; galbenul e rupt din căldura razelor de lumină; verdele cuprinde întreaga vegetație a plaiurilor pe care trebuie să le protejăm.
 
Am ales simbolul Soarelui și l-am transformat într-o floare. Dar nu în una oarecare, ci în acea floare pe care mamele și bunicile noastre o brodau, odată, pe costumele populare, cu fir de borangic, tors subțire.
E o floare-simbol a istoriei și a culturii românești, a identității generațiilor trecute, prezente și viitoare, a fiecărei femei și a fiecărui bărbat, deveniți ACUM egali
.
E o floare în care trei culori se îmbrățișează, conturând imaginea speranței și-a schimbării.
Nodul sacru, zis și nodul dacic, este o construcție reală, imaginară și magică în același timp. Simbol cu istorie, a reușit să se nască și să supraviețuiască până azi în cultura și arta noastră populară.
 
Odată construit nu se mai poate desface, iar lucrul acesta se transpune în unitatea și țelurile pe care ACUM este clădit.
 
 
* Logo-ul ACUM a fost creat de Charbel Jreijiri, designer grafic. Despre Charbel și munca sa puteți citi mai multe pe pagina de linkedin https://www.instagram.com/charbel_jreijiri/
Identitatea ACUM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *