fbpx

Partidul ACUM

ACUM

Economie circulară

Economia actuală se bazează pe consumul liniar al unor resurse limitate. Acest model liniar trebuie înlocuit cu o economie circulară care, prin prelungirea vieții materialelor utilizate și reintroducerea acestora în circuit, va duce la reducerea consumului de resurse. În loc să consumăm continuu mai multe resurse, trebuie să consumăm mai inteligent și cu moderație. Trebuie sa ne asigurăm totodată că acest lucru nu duce la folosirea unor substanțe mai periculoase.

Risipa alimentară trebuie să fie limitată, iar companiilor ar trebui să li se interzică să arunce alimente comestibile. Plasticul reciclabil trebuie mult mai mult impozitat,  sau chiar interzis, ​​dezvoltate alternative durabile, iar reciclarea și reutilizarea trebuie să devină obiectivele strategice de bază. 

În România, este necesară înființarea unui sistem de reciclare funcțional, după modelul european. 

ACUM va milita, de asemenea, pentru restricții stricte privind exportul și importul de deșeuri, pentru sancționarea arderii necontrolate și ilegale a acestora, și pentru introducerea impozitelor pe extracția și importul de materii prime.

Economie circulară